Ongedierte kunnen aanzienlijke schade aanrichten of een ziekte verspreiden bij mensen of huisdieren.

Wij kunnen schadelijk ongedierte verminderen of elimineren, en hebben ons gespecialiseert in wespenbestrijding, verdelging van muizen en ratten, en van insecten.

Aangezien het een hele website zou vergen om alle ongediertes te vermelden die in Nederland bestaan, is dit slechts een kleine greep, maar voldoende om uit te leggen waarom ongediertebestrijding nodig is. Het is ook belangrijk om te vermelden dat er veel ongediert buiten leven en onze huizen niet binnendringen, maar onze tuinen onleefbaar maken, beschadigen of op een andere manier schade aanrichten.

Wespen bestrijding

Wespen zijn aantoonbaar de gevaarlijkste stekende insecten. Ze zijn meestal onvoorspelbaar en steken meestal als het nest wordt gestoord.

Muizen en ratten

knaagdieren veroorzaken niet alleen aanzienlijke schade maar hun urine en uitwerpselen kunnen tevens ziekten verspreiden. Het aantal knaagdieren kan zeer snel toenemen.

Insecten

Onze huizen zijn de perfecte paleisjes voor insecten en kunnen onder andere ook nog eens ons voedsel besmetten.

Schorfhaar

Dé beste wespenbestrijder van Twente

Wespen- en hoornaarsteken vormen een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid. Allergische reacties op deze giftige insecten zijn goed voor ongeveer veel bezoeken aan spoedeisende hulp en een sterfgeval is geen uitzondering. Wespen en hoornaars zijn gevaarlijker en onvoorspelbaarder dan honingbijen. Wanneer deze insecten voedsel zoeken, zijn ze zelden agressief, maar wanneer het nest wordt bedreigd, kan de kolonie een gecoördineerde aanval uitvoeren op de waargenomen dreiging. De aanval wordt vergemakkelijkt door het vrijgeven van alarmferomonen, die andere kolonieverdedigers naar de indringer trekken.

Het verwijderen van wesp- en hoornaarsnesten moet met de grootste zorg worden uitgevoerd. Huis-en-tuin remedies zoals nesten met benzine of een tuinslang besproeien zijn zelden succesvol en kunnen resulteren in meerdere steken.

Wespen en hoornaars construeren nesten van een papierachtig materiaal dat fijn gekauwde houtfragmenten en speekselafscheidingen bevat. Ze bouwen meestal parapluvormige nesten op beschermde locaties, zoals onder dakranden, dakgoten en richels, of op zolders, schuren of schuren. Buitennesten kunnen ook achter luiken worden gebouwd of in portiekverlichting, barbecueroosters en brievenbussen.

Als het wespennest toegankelijk is, kan het worden verwijderd met een wespenspray. Hoewel het het beste is om hoornaarnesten ‘s nachts te behandelen, kunnen wespennesten overdag worden geëlimineerd, op voorwaarde dat je tijdens de behandeling niet direct onder het nest staat. De meeste op aërosol gebaseerde